## Program Agenda: Translational Research Symposium

## How evidence-based interventions can be implemented at scale in our health systems

Thursday, 24<sup>th</sup> October 2024, 4 PM – 7:30 PM | The Susan Wakil Health Building, University of Sydney, Camperdown

Time	Activity
4:00 PM – 4:30 PM	Registration. Guests are welcomed with drinks and canapes throughout evening
4:30 PM – 4:35 PM	Welcome & acknowledgment of country
First Session. Chair: Dr Rajni Lal	
4:35 PM – 4:55 PM 20 mins	Speaker: Prof. Jugdeep Dhesi Scaling up the POPS model through implementation science Why, what and how? Part 1 Prof. Jugdeep Dhesi will explore how principles of implementation science have been crucial in the governance and scaling of the POPS model. She will delve into strategies that ensure sustainable and scalable interventions within healthcare systems, illustrating with examples from POPS how proper governance can bridge research and clinical practice. The session will cover topics such as stakeholder engagement, policy integration, and the challenges of maintaining fidelity to the model while adapting to local contexts.
4:55 PM – 5:10 PM 15 mins	Speaker: Dr. Jillian Eyles Integrating Physiotherapy into Osteoarthritis to enhance Patient Outcomes Jillian will detail practical strategies and evidence supporting the integration of physiotherapy within chronic care, particularly focusing on older patients, and discuss the outcomes from various implementations.
5:10 PM – 5:25 PM 15 mins	Speaker: Dr. Puneet Ranote Sip Til Send Implementation
5:25 PM – 5:35PM	<b>Q &amp; A</b> – 10mins
5:35 PM – 5:50 PM	Break – 15 mins
Second Session. Chair: Prof. Henry Pleass	
5:50 PM – 6:10 PM 20 mins	<ul> <li>Speaker: Prof. Jugdeep Dhesi</li> <li>Scaling up the POPS model through implementation science</li> <li>Why, what and how? Part 2 Prof. Dhesi will discuss future trends and potential innovations within NHS, including interdisciplinary approaches, technology integration, and predictive analytics to enhance patient outcomes.</li> </ul>
6:10 PM – 6:25PM 15 mins	Speaker: Prof. Mohamed Khadra Bridging the Gap Between Policy and Practice
6:25 PM – 6:40 PM 15 mins	Speakers: Matilda Armstrong & Melissa Tinsley Digital health strategies to improve delivery of care Focus on HOPE platform
6:40 PM – 7:30 PM	Q & A – 10mins. Closing, then Networking – 40 mins